Het is zover: de dag die al sinds de publicatie van het speelschema in elke Nijmeegse agenda rood omcirkelt staat: derby-day! Om 14:30 trappen NEC en Vitesse de eerste Gelderse clash sinds april 2017 af. In een kolkende Bloedkuul zal de selectie van Rogier Meijer er alles aan gaan doen de status van Nummer 1 van Gelderland voor minimaal vier maanden aan zich te koppelen.

Een ding staat vast: de supporters hebben er zin in. Onder toeziend oog van zo’n 2.000 fans werkte NEC zaterdagochtend haar laatste training af in aanloop naar de derby. ForzaNEC.nl sprak afgelopen week diverse spelers. Zo had Bram Nuytinck wel wat tips voor de jonge spelersgroep van NEC, voorspelde Patrick Pothuizen een zege voor de thuisploeg en versierde Jeffrey Leiwakabessy de kleedkamers met talloze foto’s uit het verleden. Dario Dumic, de laatste NEC’er die in De Goffert trefzeker was tijdens een derby, weet als geen ander hoe de derby in Nijmegen leeft.

Jeffrey Leiwakabessy bouwt een feestje na afloop van de zege op Vitesse in april 2016. Foto: Rob Koppers

Geen tijd om al deze verhalen te lezen vandaag? Je kan onderweg met de auto of met de fiets ook de Jarda Podcast luisteren. Met Leroy George en Bart van Rooij blikken we terug én vooruit op al het moois dat de derby in zich heeft.

NECPEC Rob
Jonathan Okita viert de 2-0 tegen PEC Zwolle in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Foto: Rob Koppers