Het was zondagmiddag flink schrikken in De Goffert: Philippe Sandler greep naar zijn hamstring en de fans zagen hem gewisseld worden. Met de blessuregevoeligheid van de verdediger in het achterhoofd werd het ergste gevreesd, maar nu is er toch positief nieuws.

Volgens De Gelderlander valt de blessure van Sandler mee. De verdediger moet het duel tegen Excelsior van aankomende maandag aan zich voorbij laten gaan, maar kan wellicht tegen Feyenoord alweer spelen. Dat zou erg goed nieuws zijn voor NEC in de strijd om de vijfde plek, waar uitblinker Sandler zeker van waarde in kan zijn.

In Kralingen zal Matthias Ross de logische vervanger zijn van Sandler. Verder verandert er ook voorin iets aan de basisopstelling van NEC. Sontje Hansen wordt aan de aftrap verwacht, waardoor Rober González het moet doen met een plek op de bank. Verder houdt Rogier Meijer vast aan dezelfde namen als tijdens de laatste wedstrijd tegen AZ.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Proper, Chery, Hoedemakers; Hansen, Ogawa, Sano.

Foto: Orange Pictures