In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC speelde, natuurlijk, weer gelijk. Ditmaal in eigen huis tegen Excelsior. Door doelpunten van Nany Dimata en Lazaros Lamprou werd het 1-1.

Japser Cillessen 6,5
Kreeg eigenlijk weinig te doen. Pakte een kopbal van Drioech met een katachtige reflex en tikte een afstandsschot van El Yaakoubi uit de kruising. Het doelpunt viel de keeper niet aan te rekenen.

Bart van Rooij 5
Was betrokken bij de mooie aanval in aanloop naar de afgekeurde goal, maar kwam verder weinig in het spel voor. Zijn directe tegenstander zorgde voor de tegentreffer vlak voor tijd.

Ivan Marquez 5,5
Kon na drie minuten al bijna een doelpunt noteren maar zijn kopbal ging helaas net over het doel. Speelde minder dan de afgelopen weken. Was slordig aan de bal, ging in aanloop naar het doelpunt van Lamprou onder de bal door en kon daadoor ook niet voor rugdekking bij Van Rooij zorgen.

Calvin Verdonk 6,5
Speelde een goede wedstrijd. Achterin misschien wel de beste. Samen gaven ze amper kansen weg, maar helaas net te veel om de overwinning over de streep te trekken.

Souffian El Karouani 6
Bleef maar gaan aan de linkerkant. Samenwerking met Mattsson liep goed, maar de voorzetten van de linksback waren vaak ondermaats.

Lasse Schöne 5
Is niet in de beste vorm de laatste tijd. Speelde tegen Excelsior zijn 396e (!) eredivisiewedstrijd en heeft daarmee het record voor meeste eredivisieduels voor een buitenlander verbroken. Blij was hij daar echter niet mee na het resultaat tegen de Kralingers.

Oussama Tannane 6
Had minimaal één penalty verdiend en dat vond hij zelf ook. Gaf een goede assist op Dimata en kwam veel aan de bal. Pakte een onnodige gele kaart omdat hij zijn frustratie botvierde op de scheidsrechter nadat deze een beslissing ten nadele van de Marokkaanse middenvelder nam.

Dirk Proper 6
Speelde niet onverdienstelijk. Baalde na afloop flink van zijn handsbal in aanloop naar de afgekeurde goal en van zijn wissel. In tegenstelling tot eerdere weken speelde de jonge middenvelder iets aanvallender. Toch lijkt het met Schöne en Proper op één middenveld te veel van hetzelfde te zijn momenteel.

Elayis Tavsan 5
Had één goede actie in de hele wedstrijd. Ondanks dat dat een erg goede actie was, telde het doelpunt niet en daarom had zijn dribbel ook geen functie. Verder wilde eigenlijk niks lukken voor de aanvaller van Jong Oranje.

Nany Dimata 5,5
Was erg slordig aan de bal, vooral voor zijn doelpunt. Scoorde natuurlijk voor het eerst voor NEC met een knappe kopbal en kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Hopelijk is bij hem het ijs nu gebroken.

Magnus Mattsson 6
Was eigenlijk de enige gevaarlijke aanvaller van de Nijmegenaren. Dribbelde makkelijk en combineerde veel met El Karouani en Tannane. Werd door NEC uitgeroepen tot Man of the Match, maar echt grote kansen kon de Deen niet creëren.

Invallers Duelund en Marques kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.