Oussama Tannane baalt ontzettend van het zevende gelijke spel op rij voor NEC. Lange tijd leek een doelpunt van Nany Dimata de wedstrijd te beslissen, maar kort voor tijd maakte Excelsior gelijk in de Goffert (1-1). De Marokkaanse middenvelder was er allesbehalve blij mee. “Ik ga niet lekker slapen vanavond.”

“Ik denk dat we de bovenliggende partij waren en dat we deze makkelijk konden winnen. Dat hebben we nagelaten”, begint Tannane bij ESPN. “Ik had geen enkel moment het gevoel dat er weer een gelijkspel aan zou komen. Dimata scoort een mooie kopbal en ik ben heel blij voor hem. Ik wist dat hij er eentje ging scoren.”

De laatste weken had de middenvelder het lastig met zijn fitheid. “Sinds AZ-uit speel ik met een dikke enkel. Ik was niet echt wedstrijdfit dus ik speelde altijd met pijn. Qua conditie heb ik eigenlijk al vier weken niks gedaan. Sinds de trainingsweek voor Feyenoord kon ik weer volledig meedoen en sindsdien gaat mijn conditie flink vooruit. Ik voel me goed en dat komt ook door de club. Het is lekker klein en saamhorig, de supporters zijn geweldig, dus ja ik heb het zeker naar mijn zin.”

“Ik ben nu 28 jaar oud en heb al elf jaar profvoetbal in de benen zitten. Op een gegeven moment neem je die ervaring ook wel mee. Het is ook mooi dat ik hier met spelers speel die snappen hoe ik graag voetbal. Vandaar dat ik die balletjes ook blijf geven op bepaalde jongens.”

Wel of geen penalty

“Ik zeg dit niet vaak, maar ik vond de scheidsrechter vandaag helemaal niks. Dat komt wel vooral door die penalty’s, want ik denk dat we er minstens twee hadden moeten krijgen.” Vooral het moment in de 55e minuut zorgde voor verbazing bij Tannane. “Hij raakt mij gewoon van achteren. Die verdediger stopte ook zelf en dacht waarschijnlijk dat hij een penalty weg had gegeven. Ik vond het schandalig dat dit geen penalty was, ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik wist 100% dat het een strafschop moest zijn, daarom ben ik ook zo teleurgesteld. Dat had de wedstrijd voor ons afgemaakt.”

“Nu lopen we achter de feiten aan en krijg je die bal kort voor tijd tegen. Daarna moet je volgens mij nog een penalty krijgen. Ik heb geen woorden voor deze scheidsrechter vandaag. We moeten ermee dealen, maar ik ga niet lekker slapen vandaag”, sluit de Marokkaan af.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers