Carlos Aalbers heeft nog altijd goede hoop op contractverlenging van sterkhouders Bart van Rooij, Iván Márquez en Souffian El Karouani. “De gesprekken lopen. Of ik daar een goed gevoel bij heb? Natuurlijk, anders zouden we de stekker er al hebben uitgetrokken. Naar mijn idee zit iedere partij aan tafel met dezelfde intentie: verlengen.”

Márquez gaf vorige week in een interview aan dat hij graag voor een langere periode in Nijmegen wil blijven. Een contract voor ‘slechts’ 1 of 2 seizoenen vindt de Spaanse verdediger dus niet interessant. “We kennen de wens van Iván en kijken samen met hem en zijn management naar de wensen.” Deze week vond er nog een gesprek plaats tussen Aalbers en het management van Márquez. “Maar het gaat om het totaalpakket. Ik kan er echt nog weinig over zeggen. Soms zit je op negentig procent en valt het alsnog in het water, terwijl je een andere keer voor je gevoel op dertig procent zit en ineens een akkoord bereikt.”

Met Dirk Proper is Aalbers deze week wel tot een akkoord gekomen. De club verlengde het contract van de middenvelder donderdagmiddag met twee seizoenen. “‘We denken dat er nog veel rek in hem zit. We hebben Dirk voorgelegd dat hij nu al 37 wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld. Ga samen met ons naar de 100 en word een bepalende speler. Zodat hij over een aantal jaar als een grote meneer een stap kan maken naar een andere club.’

Duelund

Als het aan Mikkel Duelund ligt vertrekt hij juist per direct bij NEC. De Deen wordt dit seizoen gehuurd van Dinamo Kiev en aast op een winterse transfer. Aalbers bevestigt dat Duelund het vertrekverzoek heeft ingediend bij de technisch directeur. “Mikkel had vorig jaar al een lastig jaar waarin hij met name in het begin van het seizoen veel speelde, maar uiteindelijk minder in actie kwam. Dat is dit seizoen eigenlijk hetzelfde, alleen dan binnen één seizoenshelft. Hij is na een sterk begin op het tweede plan geraakt.”

Aalbers begrijpt de vraag van Duelund en werkt dan graag mee aan het verzoek. “Op het moment dat een speler zo’n wens uitspreekt, is het de vraag wat hij nog voor je kan betekenen. Hij is hier actief als leenspeler, dan is het logisch dat je niet veel op de bank wil zitten.” Op dit moment speelt er niets concreets rondom de 25-jarige middenvelder. “Maar je merkt dat de markt nu langzaam echt op gang begint te komen. Er wordt voorzichtig geïnformeerd.”

Veel kan Aalbers daar niet over kwijt, omdat Duelund eigendom is van Dinamo Kiev. “Clubs melden zich dus officieel bij Kiev, maar zij spelen dat ook weer door naar ons. Wij zijn de partij die uiteindelijk de huurovereenkomst zal moeten breken voordat hij elders aan de slag kan.” Een terugkeer naar Kiev is uitgesloten, zei Duelund eerder zelf al: “De oorlog in Oekraïne heeft het voor mij onmogelijk gemaakt om terug te keren naar mijn eigen club”, aldus de Deen.