Dirk Proper is in navolging van Lasse Schöne de tweede speler bij NEC die zijn contract heeft verlengd. De 20-jarige middenvelder uit de jeugdopleiding van NEC beschikte over een aflopende verbintenis in Nijmegen, maar is samen met de club een nieuwe verbintenis overeengekomen tot medio 2025.

Daarmee slaat Carlos Aalbers een belangrijke volgende slag. De technisch directeur deed medio december vijf spelers een aanbieding, maar ontving alleen van Lasse Schöne direct een akkoord. Met de handtekening van Proper onder een nieuw contract beginnen de eerste contouren van het elftal voor volgend seizoen zichtbaar te worden.

Proper

Dirk Proper kon op jonge leeftijd al naar tal van topclubs en doorliep diverse nationale jeugdelftallen. Hij maakte zijn debuut voor het eerste elftal in december 2019 in de Keuken Kampioen Divisie in een thuiswedstrijd tegen Almere City. De middenvelder brak echt door in het seizoen 2020-2021 toen NEC uiteindelijk via de play-offs zou promoveren naar de Eredivisie. Tot dusver kwam de geboren Elstenaar tot 82 officiële wedstrijden voor NEC en zo is Proper hard op weg naar de honderd. Een aantal wat hij met zijn nieuwe overeenkomst ongetwijfeld gaat behalen.

Eredivisie

Na een overtuigend jaar in de Keuken Kampioen Divisie was Proper vorig jaar niet altijd onomstreden. Met Édgar Barreto, Lasse Schöne en Jordy Bruijn aasden er meerdere spelers op de 2 controlerende plekken op het middenveld. 22 keer kwam hij in actie in de Eredivisie. Dit seizoen is alles anders. Zijn concurrent Andri Baldursson houdt hij gemakkelijk buiten het elftal en slechts één keer had trainer Rogier Meijer geen plek voor Proper in zijn basisopstelling.

Meer nieuws

Aalbers hoopt in navolging van de krabbel van Proper snel op meer nieuws. Souffian El Karouani, Bart van Rooij en Iván Márquez hebben op dit moment ook een aanbieding op zak. Deze week zijn er door Aalbers enkele gesprekken gevoerd, maar om welke spelers het precies gaat is niet duidelijk. Wel gaf Márquez in een interview vorige week aan dat hij een bijzondere eis heeft: de centrumverdediger wil voor meerdere jaren bijtekenen en vindt 1 of 2 jaar te weinig.