NEC-trainer Rogier Meijer zag NEC eerder dit seizoen door haar ondergrens zakken op bezoek bij Sparta (2-0). In volgens de oefenmeester de slechtste wedstrijd van dit seizoen leed zijn ploeg een vrij zeldzame nederlaag. Pas vier keer eerder ging NEC dit seizoen onderuit. Even vaak als, inderdaad: Sparta. “Dus kan je wel stellen dat wij azen op sportieve revanche.”

De nummer zes van de Eredivisie is dé revelatie van dit Eredivisie-seizoen. Dat de Nijmegenaren destijds haar minste wedstrijd speelden was dus niet per se toeval. “Dat dwingt Sparta namelijk af met zijn manier van spelen”, zegt de trainer een dag voor de wedstrijd tegenover ForzaNEC.nl. “Ze zijn een collectief, met heel ervaren spelers in iedere linie met in de voorhoede hele specifieke kwaliteiten. Ze staan niet voor niets op plek 6.” Meijer kan zich het duel in Rotterdam begin oktober nog maar al te goed herinneren. “Toen was hun speelstijl voor een deel gericht op het afstoppen van Oussama (Tannane, red), maar die is er morgen niet bij. Ze zullen dus iets anders moeten verzinnen.”

Emotie

Dat hoeft Meijer komende zaterdag in ieder geval niet. De oefenmeester beschikt tegen Sparta over dezelfde spelers als hij tegen Feyenoord tot zijn beschikking had, afgelopen woensdag. Het leek er toen nog op dat Iván Márquez zaterdag zou moeten toekijken, maar zijn rode kaart werd een dag later geseponeerd. Daar leek Meijer al snel na die wedstrijd ook van overtuigd. “Of mijn stelligheid in interviews geholpen heeft weet ik niet, maar het is fijn dat die kaart terecht geseponeerd is. Na de wedstrijd zat ik nog in de emotie, inmiddels is de boosheid wel gezakt. Maar het is soms moeilijk om te zien dat het doel waarvoor de VAR is geïntroduceerd, namelijk een eerlijker wedstrijdverloop, niet consequent wordt bereikt. Maar ik ben nog steeds vóór de VAR.”

Duelund

Meijer heeft zaterdag ook de beschikking over Mikkel Duelund. De Deen staat op het punt om een transfer te maken richting Denemarken. In dat geval lijkt het er niet op dat NEC nog de transfermarkt op gaat om hem te vervangen. “Wij zijn nu compleet. Mikkel heeft dit seizoen niets tot weinig gespeeld op de tien-positie. Toevallig speelt hij daar nu door de schorsing van Oussama, de blessure van Magnus en anders had ook Jordy (Mattsson & Bruijn, red.) daar nog kunnen spelen. Ik reken op hun op zeer korte termijn, dus kunnen we zijn vertrek intern oplossen.”

Lees ook: Duelund basisspeler in afscheidsduel tegen Sparta

Voor de trainer ziet dat er dan ook goed uit. Tannane zit zaterdag namelijk zijn laatste van drie wedstrijden schorsing uit. “Bruijn trainde deze week weer mee met de groep en is vermoedelijk tegen Go Ahead Eagles weer van de partij. Mattsson heeft misschien iets langer nodig, maar dat is zeker geen kwestie van weken”, sluit Meijer met een positieve noot af.

Foto: Rob Koppers