In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen AZ begon NEC nog aardig, maar zakte het vervolgens weg. Het gevolg: een (geflatteerde) nederlaag, waardoor de Nijmegenaren niet over Ajax heen gingen op de ranglijst.

Cillessen 5,5
AZ creëerde niet veel, maar als ze dat wel deden veranderde dit in een goal. Hier kon Jappie niet zoveel aan doen, maar hij moest toch drie keer vissen. Had de pech dat de verdediging er een aantal keer niet lekker uitzag.

Pereira 5
Sinds de blessure van Van Rooij mag de Fransman laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is om zijn vaste contract te rechtvaardigen. Vooralsnog doet hij dat juist tegenovergesteld en is hij een bron van frustratie voor de supporters. Ook tegen AZ had hij zijn handen vol aan Van Bommel en was hij aan de bal erg slordig.

55′ Hansen 5,5
Werd afgelopen weekend vader en zal wellicht een korte nacht hebben gehad. Probeerde er wel wat van te maken, maar net zoals bij de rest van de NEC’ers kwam het er maar niet uit.

Ross 5,5
Moest invallen na de blessure van Sandler en lijkt er de komende wedstrijden te moeten staan. Vergeleken met de alom geprezen Sandler is de Deen een stap omlaag, maar in de duels staat Ross er echt wel. Vooral de opbouw zal de resterende duels op een andere manier moeten.

Nuytinck 6
Werd tegen het einde van de wedstrijd in de spits geposteerd en was als eerste weer terug om verdere schade te voorkomen. Was een van de weinigen die een beetje niveau haalde in De Goffert, maar dat bleek niet genoeg.

Verdonk 5,5
Speelde niet ‘des-Verdonks’. Illustratief voor zijn wedstrijd was een bal in de tweede helft die hij zo inleverde bij de tegenstander.

Proper 6
Waarschijnlijk de beste speler aan NEC-zijde zondag. Komt er sinds zijn blessure steeds beter in, maar kan het natuurlijk niet in zijn eentje.

Chery 5
Had bijna een van de snelste Eredivisiedoelpunten ooit op zijn naam, maar was vervolgens vrijwel onzichtbaar. Begon zo goed in Nijmegen, maar de laatste tijd komt hij niet meer uit de verf.

Hoedemakers 5
De middenvelder had geen geluk tegen zijn oude ploeg. Bij de eerste goal tikte hij de bal per ongeluk in de voeten van De Wit, terwijl hij beide de tweede tegentreffer niet echt lekker wegwerkte.

González 5
Speelde tegen PEC Zwolle als invaller voor Proper nog een sterke wedstrijd, maar moest in de bekerfinale grotendeels vanaf de bank toekijken. Mocht het tegen AZ weer laten zien, maar liet dit na. De Spanjaard kwam er eigenlijk helemaal niet aan te pas.

Ogawa 5,5
We weten van de Japanner dat hij dodelijk is voor het doel, maar zonder bruikbare ballen heeft de spits het erg moeilijk. Wanneer de spelers om hem heen niet goed spelen, is er voor Ogawa eigenlijk geen eer te behalen.

Sano 5,5
Speelde niet onverdienstelijk, maar viel ook niet op. Had het lastig met landgenoot Sugawara en moest daarna op rechtsback spelen. Dat zag er erg onwennig uit en dat valt Sano niet aan te rekenen.

Invaller Sylla Sow speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.