Na de midweekse speelronde tegen Feyenoord treedt NEC zaterdagavond opnieuw aan tegen een Rotterdamse opponent. Om 20:00 uur wordt er in de Goffert afgetrapt tegen het verrassend goed presterende Sparta. Mikkel Duelund maakt zich op voor een basisplaats in wat hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de Nijmegenaren zal zijn.

Met de naderende transferdeadline komt het gewenste vertrek van de Deen dichterbij. Dat samenhangend met de terugkeur van Oussama Tannane na het duel tegen Sparta zet alle seinen voor een transfer op groen. Duelund keert naar alle waarschijnlijkheid terug naar zijn geboorteland Denemarken. Landgenoot Magnus Mattsson ontbreekt zaterdag in de selectie van Rogier Meijer.

Blessuregevallen

De middenvelder liep vorige week op de training een blessure op die hem nog minimaal een week aan de kant houdt. Meijer hoopt volgende week weer een beroep op hem te kunnen doen. Hetzelfde geldt voor Jordy Bruijn. De middenvelder kampt sinds de winterstop al met lichte klachten, trainde deze week weer voor het eerst met de groep mee, maar moet het duel met Sparta nog laten schieten.

Meijer kan wel een beroep doen op het centrale duo Philippe Sandler en Iván Márquez. Eerstgenoemde werd tegen Feyenoord – naar later bleek uit voorzorg – naar de kant gehaald, terwijl Márquez’ dubieuze rode kaart geseponeerd werd. Elayis Tavsan, die tegen FC Emmen een goede indruk maakte met twee assists, begint vertrouwd vanaf de rechterkant tegen zijn oude club.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Duelund, Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko.

Foto’s: Orange Pictures