Nu Souffian El Karouani met Marokko actief is op de Afrika Cup, is het de beurt aan Calvin Verdonk om zich vast in de basis te spelen. In andere omstandigheden dan in Spanje ziet ForzaNEC vrijdag hoe de linksback zich laat zien op de training. “Het is hier inderdaad een stuk kouder, maar gelukkig blijft de trainingsarbeid hetzelfde”, aldus de huurling van Famalicão.

Nu El Karouani weg is, is er momenteel geen echte concurrent voor Verdonk. “Het voelt voor mij precies hetzelfde als spelen met concurrentie. We weten allemaal dat ‘Souf’ weer terugkomt, dus zal ik gewoon mijn ding blijven doen en alles gaan geven om goed te presteren. Het is goed voor mijn ontwikkeling om vaker te spelen. Deze kans grijp ik daarom met beide handen aan. Ik zie ons namelijk als twee goede en gelijkwaardige linksbacks, die elkaar goed aanvullen en helpen”, zegt Verdonk.  

De ex-Feyenoorder mocht dit seizoen al vaker in de basis starten van trainer Rogier Meijer, zo ook de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen Willem II. “In de eerste helft tegen Willem II had ik veel moeite. Ik gaf te veel ruimte weg aan mijn tegenstander, waardoor ik een aantal keer achter de feiten aanliep. Hierdoor maakte ik ook een forse overtreding op Nunnely. Het besef kwam tijdens de wedstrijd dat ik er goed mee weg ben gekomen. Dat was een domme actie van me, maar gelukkig kon ik dat in de tweede helft rechtzetten door belangrijk te zijn in mijn verdedigende acties.”

De manier waarop de trainer speelt ligt Verdonk goed. “Met een vijfmans-defensie spelen bevalt mij wel. Ik zie mezelf momenteel meer als wingback, waardoor ik vaker in de aanval te vinden ben. Ik vind het leuk om zowel in de verdediging als in de aanval mijn steentje bij te kunnen dragen aan het team.” Verdonk beseft zich dat zijn ploeg zichzelf een prima uitgangspositie heeft verschaft in de eerste seizoenshelft. “We weten als ploeg dat er nog negen punten zijn voor die ‘magische’ grens van 34 punten en daar zijn wij zeker toe in staat. Ik denk zelf dat als we zo goed blijven presteren, het ons makkelijk gaat lukken om handhaving veilig te stellen. Daarna kunnen we het huidige doel aanscherpen. We zullen er tegen Heracles weer staan als team en vechten voor de drie punten”, sluit de linksback hoopvol af.

Foto: Orange Pictures