In de 37e minuut maakt Calvin Verdonk een tackle op aanvaller Che Nunnely. Er ontstond veel ophef over de tackle waardoor Helene Hendriks, verslaggever van ESPN, scheidsrechter Danny Makkelie voor de camera haalt.

Na het terugzien van de camerabeelden komt Makkelie terug op zijn besluit. “Mijn conclusie is dat dit een gemiste gele kaart is voor de overtreding van Verdonk op Nunnely. Dit hebben we als arbritage niet goed ingeschat en dat rekenen we ons zelf aan.”

Helene vraagt zich af waarom de VAR in deze situatie niet mag ingrijpen. “De VAR mag geen advies geven om het trekken van een gele kaart. Zo staat het niet in het protocol”, verklaart Makkelie.

In de studio van ESPN is er nog enige twijfel over het geven van een rode kaart. “Het is absoluut geen rood”, aldus de leidsman. “Het is een goed uitgevoerde tackle over de grond en het been van de verdediger is laag. De bal is net weg en Verdonk glijdt door, waardoor hij de aanvaller van Willem II tegen de binnenkant van zijn voet raakt. Het is een niet te missen gele kaart”, zo concludeert Makkelie.