Aankomende week lijkt het dan toch te gaan gebeuren: Jasper Cillessen wordt weer NEC’er. Volgens De Gelderlander zal de doelman deze week zijn krabbel zetten onder een contract wat hem drie jaar aan NEC zal verbinden.

Voorafgaand de wedstrijd tegen FC Twente wist Ted van Leeuwen tegenover ESPN te vertellen dat de transfer van Cillessen nog op wankelen stond. Een financieel geschil met zijn huidige club Valencia zou een obstakel kunnen zijn om de transfer alsnog tegen te houden. De Gelderlander weet te melden dat dat geschil nu opgelost is en niks meer in de weg staat voor de presentatie van de goalie.

Bij deze transfer is er waarschijnlijk een bedrag van één miljoen euro gemoeid. Cillessen had nog een eenjarig contract bij Valencia, dat van hem af wil om ruimte te creëren in het salarishuis. Afgelopen donderdag zou de geboren Nijmegenaar al gepresenteerd worden, maar de laatste details moesten nog worden afgerond. Nu alles rond lijkt, is het een kwestie van tijd voor de presentatie voor Cillessen.

Foto: Rob Koppers