De transfer van Jasper Cillessen duurt langer dan gepland. De spelerspresentatie zou donderdag al plaatsvinden, maar door een ’technische formaliteit in de afronding van de transfer’ ging dat niet door. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft bij ESPN tekst en uitleg gegeven over de situatie. Ook besprak hij de situatie omtrent Jürgen Locadia.

“Wij waren er snel uit met Valencia”, aldus Van Leeuwen over Cillessen. “Wat wel opvallend is, want dat heb ik nog nooit meegemaakt met Spanjaarden. Er is een conflict tussen speler, zaakwaarnemer en Valencia over de afhandeling van de transfer. Ik heb niet het gevoel dat speler en zaakwaarnemer recht wordt aangedaan.”

“Het komt nu op geld aan. Dat is bijna altijd zo, maar goed, als je van tevoren dingen afspreekt en de afspraken worden later weer veranderd, dan kan ik me voorstellen dat een partij daar slechte gevoelens bij heeft. Het was zeker gisteren kantje boord of Cillessen had al weer in het vliegtuig gezeten.”

Locadia

NEC werd al vroeg in de zomer gelinkt aan Locadia. De spits wilde echter extreem lang nadenken over het aanbod van de Nijmegenaren. “Locadia komt niet naar NEC”, vertelde Van Leeuwen. “We hebben hem afgezegd.” De behoefte aan een extra spits in de NEC-selectie blijft. Met alleen Pedro Marques als aanvalsleider, is het nog erg karig.

Foto: Orange Pictures