Rogier Meijer zag zijn ploeg zaterdagmiddag goed voetballen, maar NEC verzuimde te scoren. Het werd 1-1 tegen Fortuna Sittard. Dit betekende het vierde gelijkspel op rij. Invaller Pedro Marques zorgde in extremis voor de gelijkmaker.

NEC heeft goed gevoetbald maar maakte zelf de kansen niet af. ”Ik denk dat dat het verhaal was, zeker een groot deel van de wedstrijd. Ik denk dat de eerste helft heel behoorlijk was en we verzuimen om de 1-0 en daarna meer goals te maken. Dan mag je nog blij zijn dat je in de laatste minuten de 1-1 maakt”, begint Meijer tegenover ESPN.

Dat is het liedje wat we al vaker hebben gehoord in de Goffert. ”Ik weet niet of dat het liedje is. Ik heb ook wel gehoord dat we te weinig kansen hebben gecreëerd. Ik denk dat dat het verhaal zeker niet was vandaag.”

”We zijn als team op de goede weg met ons spel”

”Je voelt wel iets na de 0-1, maar uiteindelijk heb je daarna nog tijd om door te spelen. We konden met wissels nog wat aanvallendere jongens brengen. Dan hoop je dat je nog gelijk kan maken en die valt gelukkig. Dat is wel een compliment waard dat je na een tegenslag toch opricht en de 1-1 maakt. Alleen dat neemt niet weg dat we twee punten verloren hebben. Ik denk in ieder geval dat we als team op de goede weg zijn met ons spel. Uiteindelijk als je zo blijft spelen ga je meer kansen creëren. Als je meer kansen creëert ga je ook doelpunten maken, dus daar houd ik me aan vast. We moeten wel leren als elftal dat dit momenten zijn die tellen in een wedstrijd. Maak jij de 1-0 dan is het gelopen denk ik, daar moeten we scherper in zijn.”

”Ik denk dat ze daar ook wel doordrongen van zijn. Dat zie je ook aan de reactie in de rust en na de wedstrijd. Alleen dat moet ons ook tekenen vind ik. We moeten een stap maken daarin als elftal en dat kan niet alleen met woorden natuurlijk, dat moet ook met daden. Daar zullen we de komende week weer de nadruk opleggen.”

”Pedro doet gewoon zijn werk”

Pedro Marques zorgde ervoor dat NEC niet verloor van de Limburgers. Hij was in het begin van het seizoen de eerste spits, daarna heeft NEC een extra spits gehaald in de naam van Nany Landry Dimata. ”Dat was ook al eerder duidelijk. Je gaat het niet het hele seizoen met één spits redden, hij (Pedro Marques, red.) is ook een keer ziek geweest. Toen speelden we met een middenvelder in de spits.”

“Pedro doet gewoon zijn werk en zorgt ervoor dat hij scherp is wanneer hij erin moet. Hij traint goed en dat is ook wat hij moet doen, want hij is uiteindelijk speler van NEC. Hij is gewoon blij met zijn goal en dat mag ook omdat hij er hard voor werkt. Dat hoort ook bij profvoetbal. Als je niet speelt moet je zorgen dat je hard werkt en dat je er staat op het moment dat je nodig bent. Dan is het mooi dat hij het doet”, sluit de trainer af.

Lees ook: Tavsan over kritiek: “Speel gewoon hoe ik wil spelen”

Foto: Rob Koppers