NEC heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen huis kwam het op achterstand tegen Fortuna Sittard. Diep in blessuretijd scoorde invaller Pedro Marques de gelijkmaker waardoor het in de Goffert in 1-1 eindigde.

Door de blessure van Joris Kramer begon Calvin Verdonk in het hart van de verdediging. Oussama Tannane keerde weer terug in de ploeg nadat hij vorige week tegen sc Heerenveen ontbrak. Al vroeg in de wedstrijd wist NEC via een vrije trap van Tannane voor gevaar in de zestien te zorgen. Vervolgens was het Mikkel Duelund die de bal bijna raak kopte en ook daarna lukte het niemand om de bal nog in het doel te krijgen. Na tien minuten kreeg NEC weer een vrije trap na een handsbal van de uitploeg, Tannane ging achter de bal staan op de rand van de zestien, hij schoot uiteindelijk over.

Niet veel later was er een goede aanval aan Nijmeegse zijde via een voorzet van Souffian El Karouani. Elayis Tavsan wist te bal net binnen te houden en uiteindelijk schoot Duelund net naast. Na ruim een half uur maakte NEC een overtreding op de rand van zestien, Burak Yilmaz ging uiteraard achter de bal staan, maar Jasper Cillessen wist de bal uit het net te houden met een uitstekende redding. NEC was in de eerste helft meerdere keren dichtbij een treffer, maar telkens ontbrak het stukje finesse in de afronding.

Gelijkmaker diep in blessuretijd

In de tweede helft wisten beide ploegen lange tijd weinig te creëeren. Na een uur spelen kwam Ibrahim Cissoko in de ploeg voor Duelund en de publiekslieveling kreeg al snel een grote kans. Toch was het Fortuna dat geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Invaller Oguzhan Ozyakup schoot vanaf een meter of 30 de bal in de kruising nadat Tavsan balverlies leed.

Laatstgenoemde werd vervolgens door zijn eigen supporters uitgefloten. Vlak voor tijd maakte Dogan Erdogan een overtreding op de rand van de zestien en ontving hij zijn tweede gele kaart, nadat hij eerder de bal wegschoot. Diep in de blessuretijd kwam NEC alsnog op gelijke hoogte via een kopbal van invaller Pedro Marques. De Portugees scoorde hiermee zijn eerste Eredivisiegoal.

Het betekende het vierde opeenvolgende gelijke spel in de Eredivisie. NEC faalt opnieuw in eigen huis en komt zelfs niet langs het hemeltergend zwakke Fortuna Sittard.

Wedstrijdverloop:
71′ Ozyakup 0-1
90′ Erdogan rood
90′ Marques 1-1

Geel:
Duarte, Ferati, Erdogan, Ozyakup, Siovas (Fortuna Sittard)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Verdonk, El Karouani (80′ Mattsson); Schöne, Tannane, Proper (80′ Marques); Tavsan, Dimata, Duelund (61′ Cissoko).

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto (61′ Ozyakup), Guth, Siovas, Cox; Noslin (37′ Vita), Duarte, Ferati (79′ Janssen), Córdoba (46′ Seuntjens); Gladon (79′ Erdogan), Yilmaz.

Scheidsrechter: R. Dieperink

Foto: Rob Koppers