Elayis Tavsan werd na de 0-1 van Fortuna Sittard uitgefloten door een groepje eigen supporters. Na afloop sprak ForzaNEC met hem en zijn trainer Rogier Meijer over deze situatie.

“Het is natuurlijk niet leuk, alleen ik speel gewoon mijn spel hoe ik wil spelen”, begint de aanvaller. ”Daarbij wil ik het eigenlijk ook laten. Of ik het snap weet ik niet. Ik probeer mij er vanaf te sluiten en natuurlijk is het niet leuk als je als voetballer wordt uitgefloten.”

Tavsan is een jonge speler. ”Het is lastig, het gebeurt. Ik probeer gewoon mentaal sterk te blijven. Ik ga niet over de supporters praten. Ik wil het gewoon op het veld laten zien. Wat zij daar buiten doen, is aan hen. Als ik scoor of een assist geef, is het weer heel anders.”

Of het te maken kan hebben met zijn uitgesproken vertrekwens, zegt de vleugelaanvaller het volgende: ”Weet ik niet, ik heb nu uitgesproken dat ik heel blij ben om hier te blijven en bij NEC te spelen. Ik denk dat het in de eerste helft ook heel goed ging en de tweede helft was het lastiger”, aldus de Rotterdammer.

Meijer: ”Ik vind het teleurstellend dat het publiek hun eigen speler uitfluit”

“Ik vind het teleurstellend als je een speler van je eigen ploeg uitfluit. Ik weet ook niet waarom. Ik denk omdat hij balverlies leed bij de 0-1. Alleen in de wedstrijd werd heel veel balverlies geleden. Ik denk dat je op zijn arbeid vandaag niks kan aanmerken, dus dan vind ik het teleurstellend. Je helpt er de ploeg ook niet mee, deze jongen is onderdeel van de ploeg. Op het moment dat hij daar last van heeft, ga je als ploeg ook minder functioneren.”

Je kan aan hem zien dat het wat met hem deed. “Als je speler bent, ik ben zelf ook speler geweest, dan is het ook heel moeilijk om jezelf daarvan af te sluiten. Als je bij Ajax speelt en die mensen fluiten je uit is dat een ander gevoel dan jouw eigen mensen. De mensen die je eigenlijk moeten steunen, keren zich tegen jou. Ik moet wel zeggen dat waren ze niet allemaal, het was maar een klein groepje. Maar nogmaals ik vind het teleurstellend en niemand is erbij gebaad. Zeker wij als team niet”, sluit de oefenmeester af.

Foto: Rob Koppers