Keeperstrainer Marco van Duin en assistent-trainer Stefan Maletic staan op het punt hun contract bij NEC te verlengen. Zo is de staf voor volgend seizoen weer compleet, nadat Rogier Meijer en Muslu Nalbantoglu eerder al verlengden. Ron de Groot heeft een contract voor onbepaalde tijd.

Althans, compleet? Meijer had de wens voor een extra aanvulling in de staf en die is door Ted van Leeuwen ingewilligd. “We wilden iemand toevoegen die meer bij kan dragen aan de ontwikkeling van het individu. Met de huidige staf hebben we onze handen vol aan het hele team. De focus lag ook altijd op de groep, het is overleven”, aldus Meijer.

Wie de nieuwe trainer is, zal snel bekend worden. “Ik ben in ieder geval blij dat hij erbij komt, want het is een kwaliteitsimpuls.” De nieuwe trainer krijgt niet dezelfde rol als Remko Bicentini, die afgelopen jaar fulltime stage liep bij NEC. “Remko had allerlei opdrachten uit te voeren. En daarnaast hielp hij ons gewoon mee, maar hij had niet de specifieke taken die de nieuwe assistent wel gaat krijgen.” 

Maletic en Van Duin kwamen in de zomer van 2020 bij NEC, toen Meijer voor het eerst op eigen benen kwam te staan. Maletic gaf begin dit jaar in een interview met deze website nog aan zich enorm op zijn plek te voelen in deze staf. 


Foto’s: Rob Koppers