Zondag speelt NEC haar eerste wedstrijd van het seizoen in de eigen Goffert tegen FC Twente. De Tukkers hebben dan al een wedstrijd erop zitten. Zij komen namelijk donderdagavond al in actie tegen FK Čukarički in de voorrondes van de Conference League.

NEC is nog vol in de ban van de (mogelijke) komst van Jasper Cillessen, terwijl het bij FC Twente nu redelijk rustig is op transfergebied. De Tukkers hebben onder andere Michel Vlap en Michal Sadilek definitief aan zich gebonden na, voor beide spelers, een succesvolle huurperiode bij Twente. Maar zo trokken de Tukkers ook Sem Steijn, Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Mathias Kjölö aan. Daarmee hebben de Tukkers, in tegenstelling tot NEC, hun selectie wel compleet.

De opvallendste transfer is toch wel die van Christos Tzolis. De Griekse buitenspeler wordt gehuurd van Norwich City, die een jaar geleden nog elf miljoen neerlegde voor de Griek. In de Premier League lukte het Tzolis niet echt om potten te breken. In de EFL Cup scoorde hij wel twee keer en gaf hij twee assists. Of smaakmaker Ramiz Zerrouki na 1 september nog speler is van FC Twente is nog maar de vraag. Tegen NEC is hij er, naar alle waarschijnlijkheid, gewoon bij.

‘Een lastige wedstrijd’

Trainer Ron Jans weet dat zijn ploeg een drukke week tegemoet gaat. Eerst het duel voor de Conference League en daarna op bezoek bij NEC. Jans verwacht niet dat dat varkentje wel even gewassen gaat worden.

“Ik denk dat NEC echt een hele leuke ploeg heeft”, begint Jans tegenover ESPN. “Dat is een lastige wedstrijd. Vorig jaar hebben we thuis verloren van NEC.” Toen de Tukkers op bezoek kwamen in Nijmegen waren zij met 0-2 te sterk. Toch was dat geen gemakkelijke overwinning erkent Jans. “Zij waren zeker niet minder, totdat zij een rode kaart kregen. Toen beslisten wij de wedstrijd”, concludeert Jans.

NEC

Voor de Nijmegenaren zou het nog wel eens goed kunnen uitpakken dat Twente donderdagavond in Servië een wedstrijd moet spelen. Met negentig minuten in de benen en het heen en weer reizen kan vermoeidheid een rol gaan spelen tegen NEC. Ondanks dat de NEC selectie nog niet compleet is, zijn de Nijmegenaren zeker niet kansloos tegen FC Twente. Sterker nog, NEC pakt normaliter drie punten bij de seizoensopener. Lees meer daarover hier!

Foto: Rob Koppers