Rogier Meijer begint zondag mogelijk met dezelfde elf namen aan het duel met Ajax als in de wedstrijd tegen FC Volendam van vorig weekend. Door de 3-0 overwinning tegen de palingboeren heeft de trainer weinig reden tot wisselen, al vraagt de tegenstander van dit weekend misschien wel om een andere aanpak.

Daarom overweegt Meijer verschillende aanpassingen in zijn formatie. Mogelijk start Souffian El Karouani op de plek van Magnus Mattsson en komt Calvin Verdonk weer in het elftal. Met die iets defensiever ingestelde 4-3-3-opstelling maakte NEC het Feyenoord in de beker al knap lastig. Een andere optie is een vijfmansdefensie met Joris Kramer in het hart van de verdediging.

Meijer toont hiermee een andere aanpak dan anderhalf jaar terug. Toen weigerde de oefenmeester zijn speelstijl aan te passen aan die van Ajax en werd het 20 minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd. Een klein half uur en vier tegentreffers verder greep Meijer toch in door Mattsson naar de kant te halen en Édgar Barreto binnen de lijnen te brengen. Na afloop werd zijn tactiek gekraakt.

Cissoko

Ibrahim Cissoko ontbrak deze week op de training vanwege ziekte. Zaterdag traint de jonge dribbelaar waarschijnlijk weer mee en mogelijk is hij dan ook op tijd hersteld om plaats te nemen op de bank. Lasse Schöne miste deze week ook enkele trainingen, maar is alweer fit genoeg en zal gewoon zijn opwachting maken tegen zijn oude club zondag.

Naast Cissoko ontbreken ook de langdurig geblesseerden Robin Roefs en Mathias de Wolf bij NEC als scheidsrechter Jochem Kamphuis zondag voor het begin van de wedstrijd fluit. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 16:45.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson

Foto: Orange Pictures