Nany Landry Dimata lijkt na een moeizame eerste seizoenshelft steeds beter in zijn vel te komen. Tegen Ajax liet de spits al een goede indruk achter met sterke dribbels een goal, tegen Vitesse liet hij zich ook op een hele andere manier nuttig blijken. “Wat heeft die jongen nuttig lopen sleuren”, zegt een supporter na afloop van de derby op Twitter.

De 25-jarige Belg kwam eind augustus naar NEC zonder wedstrijdritme. Toch moest Dimata direct aan de bak en misschien is dat wel overhaast gebeurt. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse ging trainer Rogier Meijer bij ESPN al kort in op de situatie van Dimata. “Hij had moeite met de speelwijze van ons als team en zijn fitheid. Nu na de lange winterstop zie ik een hele andere Nany op de club rondlopen. Ik zie een ander gedrag bij hem. Hij levert meer energie, houdt zich sterker aan de bal en heeft een goede stap gezet. Hij denkt nu meer aan het team.”

Op sociale media zagen sommige fans zijn sterke optreden ook, al was de kritiek ook niet mals. De feiten spreken in zijn voordeel: Dimata heeft volgens statistiekebureau FotMob 11 van de 13 duels die hij op grond uitvocht gewonnen, in de lucht won hij er 6 van 10. De Vitesse-achterhoede had de handen vol aan Dimata: liefst negen keer werd er een overtreding op de spits gemaakt.

Bij de rubriek NEC op Rapport van deze website is Dimata man of the match en ook bij De Gelderlander viel de spits in ieder geval wel in positieve zin op. Het levert de spits zelfs een plaats in het elftal van de week op in het AD.