In NEC op Rapport krijgt iedere speler van NEC die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Tegen Vitesse werd de ploeg in de steek gelaten door Oussama Tannane die zichzelf al na twintig minuten liet gaan en scheidsrechter Danny Makkelie de mogelijkheid gaf hem naar de kant te sturen. Ondanks de ondertalsituatie heeft NEC een gecontroleerde wedstrijd gespeeld.

Cillessen 7
Jasper Cillessen straalde veel rust uit. Ballen die hij kreeg, moest hij ook wel pakken, maar dat deed hij dan ook met verve. Voelde goed aan wanneer er tempo gemaakt kon worden en wanneer er wat meer rust nodig was.

Van Rooij 6,5
Als NEC dan even wat ruimte weggaf kwam Maximillian Wittek in scoringspositie. Van Rooij gooide alles wat hij nog had ervoor en dat was illustratief voor zijn wedstrijd.

Marquez 6,5
Samen met Philippe Sandler gaf de Spanjaard amper iets weg. Solide optreden zoals we inmiddels wel gewend zijn.

Sandler 6,5
Daar kunnen we ook aan wennen met Sandler. Want met de rust die hij uitstraalt laat hij de vakken verdedigen en opbouwen heel simpel lijken. Zijn enkelblessure waarmee hij voortijdig naar de kant moest, lijkt mee te vallen.

El Karouani 7
El Karouani kreeg een wat offensievere rol na de rode kaart van Tannane en Van Rooij juist wat minder. Liet een ijverige indruk achter en was dichtbij een assist op Dimata en een goal met een schot met rechts in de korte hoek.

Schöne 6,5
Stuurde de boel weer goed aan en waakte ervoor dat zijn ploeg niet te vroeg achteruit ging lopen wanneer dat niet nodig was. Zijn gele kaart was dan weer zwaar overtrokken en de frustratie dat eenzelfde situatie van Vitesse een paar minuten later niet werd bestraft was dan ook begrijpelijk.

Proper 6,5
Stofzuiger Dirk Proper zoog weer op volle kracht en was ook nog eens sterk aan de bal. Schuwde de duels niet en pakte een slimme gele kaart tegen het einde van de wedstrijd aan.

Tavsan 6,5
Mitchell Dijks had de handen vol aan onze rechtsbuiten die de eerste helft de gevaarlijkste man aan Nijmeegse zijde was. De tweede helft werd het logischerwijs wat minder toen NEC met name op eigen helft aan de bal was. Prima wedstrijd van Tavsan.

Dimata 7,5
Nany Dimata had een moeilijke eerste seizoenshelft, maar gaf bij Rogier Meijer aan dat hij in de winterstop nieuwe energie heeft gevonden en zich voor het eerst écht fit voelt. Dat is tot nu toe ook duidelijk terug te zien op het veld. Dimata speelde een hele belangrijke rol en hield de bal veelal goed vast voorin waardoor zijn ploeg weer aan kon sluiten. Kwam kort voor rust een teenlengte tekort om zijn optreden te bekronen met een goal.

Mattsson 6
Mattsson moest extra veel loopwerk verrichten na de rode kaart van Tannane en deed dat prima. Het zomaar laten lopen van Millian Manhoef in de openingsfase was echter niet sterk. Had mazzel dat de spits van Vitesse Bialek niks met de goede voorzet van Manhoef deed.

Oussama Tannane kwam te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer. Datzelfde geldt voor invallers Anthony Musaba, Joris Kramer en Calvin Verdonk.