NEC heeft Zlatan op proef tijdens het trainingskamp in het Spaanse Marbella. Het gaat uiteraard niet om Manchester United-sterspeler Zlatan Ibrahimovic, maar om doelman Zlatan Alomerovic.

De 25-jarige Duitser met Servische roots is op eigen kosten naar Spanje gevlogen om zich te bewijzen. Hij is een oude bekende van trainer Hyballa. “Hij was eerste keeper bij de A-jeugd van Dortmund. Het team waar ook onder andere Mario Götze in zat. Hij was ook derde doelman bij Dortmund toen zij kampioen worden. En vorig seizoen was hij tweede doelman bij 1. FC Kaiserslautern", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Als Alomerovic NEC weet te overtuigen van zijn kunsten, dan mag Joshua Smits worden verhuurd. De 24-jarige Smits geniet belangstelling, maar om welke clubs het gaat is nog onduidelijk. Smits, die in het kampioenselftal in de Eerste Divisie een vaste waarde was, maar door een gecompliceerde polsblessure een bijna jaar uit de roulatie was, is nu tweede keus achter doelman Joris Delle. De club acht Smits rijp genoeg voor een verhuur of eventuele verkoop.

Foto: Rob Koppers