Soms krijg je de indruk dat er zondag een vechtduel op het programma staat, maar het gaat toch echt om het voetballende gedeelte. Dat, in combinatie met een gezonde dosis vechtlust, is de enige weg richting een zege. Zo ziet ook Vitesse-trainer Thomas Letsch. “We zijn klaar voor een groot gevecht, maar bij al die strijd hoort ook een voetbalplan.”

Vitesse trainde de hele week besloten, maar organiseert net als NEC zaterdag een ‘uitzwaaitraining’. “Dat zegt genoeg over de belangen van dit duel”, weet Letsch te vertellen tegenover dagblad De Gelderlander. “Iedereen weet dat dit een grote wedstrijd is voor Vitesse. We weten wat ons te wachten staat.”

Dat is een kolkend, vijandig Goffertstadion dat helemaal niemand in geel-zwart ook maar iets gunt. “We zijn er klaar voor. Tegen Feyenoord werd er ook het nodige gevraagd en dat voerden we goed uit. Maar dat telt niet alleen. Het gaat er ook om om voetballend te presteren. Daarop hebben we deze week de nadruk gelegd. Met alleen strijd kom je er niet.”

Vitesse mist de geschorsten Matus Bero en Thomas Buitink. Eerstgenoemde is normaal vaste basisklant. Tegenover de absentie van het tweetaal staat de terugkeer van de onzekere doelman Markus Schubert en Nikolai Baden Frederiksen. De Gelderlander vermoedt dat Vitesse met een 3-5-2 formatie aan zal treden in de Goffert. De aftrap is om 14:30!

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Schubert; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Gboho, Tronstad, Openda, Wittek; Darfalou, Frederiksen