ESPN-analisten Marciano Vink en Pierre van Hooijdonk snappen niks van de rode kaart voor Iván Márquez tegen Feyenoord. De centrumverdediger van NEC werd woensdagavond bij een 1-0 stand op slag van rust van het veld gestuurd na een ingreep van VAR Jochem Kamphuis.

Waar scheidsrechter Edwin van de Graaf eerder in de wedstrijd nog een VAR ingreep wegwoof, ging hij nu wel mee met zijn assistent in Zeist. Tot ergernis van de analisten in de studio van ESPN. Vink: “Ik dacht dat de VAR de scheidsrechter riep omdat het niet duidelijk was of het binnen of buiten het zestienmetergebied was. Maar rood? Ik snap er niks van. Giménez is niet doorgebroken in mijn optiek.”

Van Hooijdonk is het volledig met Vink eens, maar plaatst een kritische kanttekening. “Waarom hij wel rood verdiend is omdat zijn voetbalhandeling niet goed is. Je hoeft Feyenoord-Ajax maar in samenvatting te kijken en je kent deze simpele beweging van Santiago Gimenez. Je hebt bovendien nog medespelers links van je lopen, dus moet je gewoon zorgen dat je de weg naar rechts afsluit. Hij laat zich dollen”, aldus de ex-spits van onder andere Oranje en Feyenoord.

Rode kaart
Márquez wordt normaal gesproken voor één wedstrijd geschorst door zijn rode kaart. De kaart werd gegeven omdat de scheidsrechter en VAR van mening waren dat Márquez geen poging deed om de bal te spelen: dan gaat de regel dat geel en strafschop het maximale is niet op.

Foto: Orange Pictures