Het was een roerige week voor Bart van Rooij. De vleugelverdediger speelde een negatieve rol bij de totstandkoming van de enige treffer in het duel met Ajax en deze week werd duidelijk dat Van Rooij in de belangstelling staat van de tegenstander van aanstaande zondag, FC Utrecht. ForzaNEC sprak de 21-jarige back hierover na de vrijdagochtendtraining.

Terugkijkend op de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA ziet Van Rooij voldoende aanknopingspunten richting de krachtmeting met Utrecht. “We hebben heel veel dingen wel goed gedaan tegen Ajax, dus dat soort dingen probeer je dan te analyseren. We hebben ook beelden bekeken met Stefan Maletic. Ik ga dan de fout in en dat is een enorm zuur leermoment. Dat probeer ik de volgende keer beter te doen.”

Bij FC Utrecht is het onrustig na een roerige week. Van Rooij ziet dan ook zeker mogelijkheden. “Ze zitten in een iets moeilijkere periode na de wedstrijden tegen Spakenburg en Fortuna. Ze hebben wel veel individuele kwaliteiten en genoeg ervaring om dat snel weer om te draaien. We moeten dus niet denken dat we even snel gaan winnen. Het wordt gewoon volle bak gas geven in de Goffert en ik denk wel dat er dan mogelijkheden liggen.”

Utrechtse interesse

Deze week kwam ook het nieuws naar buiten dat de uitgerekend FC Utrecht interesse zou hebben in de diensten van Van Rooij. Het klopt dat Utrecht zich bij zijn zaakwaarnemer heeft gemeld, maar dat dit uitgerekend deze week naar buiten kwam, verbaasde Van Rooij. “Ik zag het voorbij komen afgelopen week en ik vond het best gek dat het uitgerekend nu naar buiten komt, met het oog op zondag. Er wordt geschreven alsof ik daar al getekend heb, maar Utrecht heeft zich alleen nog maar één keer gemeld bij mijn management. Daar zijn ze niet de enige in, alleen is het niet zo dat ik daar nu echt mee bezig ben.”

Het verhaal van de domstedelingen, die met financiële steun van Frans van Seumeren al jaren de ambitie hebben de traditionele top drie naar de kroon te steken, noemt Van Rooij ‘interessant’. Maar met deze constatering staat hij niet al met één been in de Galgenwaard haast hij erbij te zeggen: “Het verhaal wat we bij NEC horen is ook hartstikke interessant en gecombineerd met het gevoel dat ik bij deze club heb, wil ik eerst daar over nadenken.”

Foto: Orange Pictures