Na de nederlaag van vorige week tegen FC Köln was een overwinning wel op zijn plek. Een zege die goed is voor het zelfvertrouwen volgens Bart van Rooij. “Het is fijn om de oefencampagne winnend af te sluiten.”

De wedstrijd tegen Heracles ging gelijk op, maar de tegenstander had vaker de bal. “Wij liepen vaker achter de bal aan, maar komen later wel in het spel. We deden dingen die we afgesproken hadden beter en vanuit daar maken we een goede goal. Na het doelpunt werden we wel erg slordig, maar ook dat hebben we als team goed opgepakt”, aldus Van Rooij.

Het contract van de rechtsback loopt komende zomer af. Er hingen geruchten in de lucht dat er een verlenging gaande was. “Voorlopig is daar nog geen sprake van. Er zijn wel gesprekken geweest en het is aan ons om te reageren.”

Volgende week zondag begint voor NEC de competitie tegen FC Twente. Na een een goede voorbereiding lijkt NEC er klaar voor te zijn. “Tegen FC Köln was het even een oorwassing, maar daar hebben we veel wijze lessen uit gehaald. Er zijn nog wel genoeg verbeterpunten, maar er is veel vertrouwen.” De oefencampagne bestond voornamelijk uit teams met een lager niveau. “De wedstrijd tegen RKC en Heracles was op prima niveau, maar als het mij ligt mag er wel wat meer tegenstand gaan komen”, zo sluit een gemotiveerde Van Rooij af.

Foto: Orange Pictures