Jellert van Landschoot was de aanjager bij NEC, dat in de slotfase een gelijkspel uit het duel met Jong Ajax haalde. De Belg ziet dat er van alles misging tegen de koploper, maar ziet ook dat er genoeg weerstand in de ploeg zat.
“Na die 1-3 geloofden niet veel mensen er denk ik meer in, maar we hebben ons sterk teruggevochten”, vertelt Van Landschoot aan ForzaNEC. “Aan het begin hebben we de betere kansen. Daarna hebben zij meer de bal, waarvan we wisten dat ze dat konden. Maar we geven eindelijk weinig weg, hoewel we wel onder druk komen. Om dan in de laatste minuut via de omschakeling alsnog op achterstand te komen, dat is zonde.”
Na de gelijkmaker van Flemming scoort Jong Ajax twee keer snel achter elkaar, waarbij twee keer de as van NEC wordt uitgespeeld. “Ik denk dat we die fase goed moeten terugkijken deze week, want die goals vielen veel te makkelijk. We moeten meer de as dichthouden. Het enige wat je daarna moet doen is zo hard mogelijk je best doen, zodat je jezelf zo min mogelijk kan verwijten. Ik probeer het team dan ook zo veel mogelijk te krijgen. Als de bal op het laatst goed valt, kun je zelfs nog de 4-3 maken. Zo zie je maar dat je nooit moet opgeven.”
Toen Zian Flemming de gelijkmaker scoorde, volgde er een chaotische slotfase van over en weer counteren. “Met de supporters achter je snap ik dat je wil zoeken naar de winst. Maar wij kwamen uit een moeilijke periode, dan moet je ook vooral alles dichthouden en waar mogelijk voor de 4-3 gaan, in plaats van zomaar als een blinde naar voren te gaan zonder te kijken wat we achterlaten.’’
Met weer een topper die volgende week op bezoek komt in de Goffert, weet Van Landschoot dat er gauw verbeteringen moeten worden aangebracht aan het spel van NEC. ‘’We moeten kritisch zijn naar onszelf. We kunnen niet in eigen huis zo met 1-3 achter komen. Volgende week tegen Cambuur moeten we hebben geleerd van onze fouten.’’

Foto: Rob Koppers