Het heeft er alle schijn van dat Arne Slot vertrekt bij Feyenoord deze zomer. Dat betekent dat ze in Rotterdam op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Nu Rogier Meijer met NEC een goed seizoen draait wordt ook zijn naam voorzichtig naar voren geschoven.

In het Algemeen Dagblad wordt gekeken naar Nederlandse opties als opvolger van de succesvolle Arne Slot. Van de huidige trainers in de Eredivisie worden er twee namen naar voren geschoven: Joseph Oosting (FC Twente) en Rogier Meijer. De Doetinchemmer van NEC behaalde met zijn ploeg de finale van de KNVB Beker, die werd verloren van Feyenoord (1-0), en staat er goed voor in de competitie.

Meijer wordt gezien als ‘creatieve keuze’ voor Feyenoord. Wel kan de trainer van NEC complimenten in ontvangst nemen van de huidige technische staf van de Rotterdammers, zo schrijft het AD. ‘De man die zondag in de bekerfinale nog de tegenstander coachte, wordt door de hen gezien als één van de meest tactisch geschoolde trainers in de eredivisie. Iemand ook die in staat is om wedstrijden naar zijn hand te zetten’.

Nieuw contract

Zo’n twee weken geleden tekende Meijer nog een nieuw contract bij NEC. Zijn eerdere verbintenis liep aankomende zomer af, maar nu blijft hij één jaar langer in Nijmegen. Mocht Feyenoord serieuze interesse hebben in Meijer, dan zal het dus een afkoopsom moeten betalen voor de trainer.

Foto: Rob Koppers