Bart van Rooij is als enige niet goed uit de bekerfinale gekomen. De rechtsback was überhaupt een vraagteken voor afgelopen zondag, maar kon negentig minuten spelen. Het ging echter in de slotfase alsnog mis. De verdediger zal de rest van het seizoen eruit liggen met een hamstringblessure, meldt De Gelderlander. De vraag is nu wie Van Rooij gaat vervangen als rechtsback tegen AZ.

De meest logische optie zou Brayann Pereira zijn om Van Rooij één op één te vervangen. De Fransman maakt tot nu toe echter niet zo’n sterke indruk en daardoor zou trainer Rogier Meijer ook voor een andere variant kunnen kiezen. Calvin Verdonk stond eerder dit seizoen ook al wel eens rechtsback en lijkt ook een optie. Dan zal Youri Baas als linksback fungeren.

Naast het uitvallen van Van Rooij en de bekende blessures, zal NEC verder met een fitte selectie aantreden voor het duel met AZ. Ten opzichte van de bekerfinale, lijkt Sontje Hansen wel weer de voorkeur te krijgen als buitenspeler. De Amsterdammer steekt de laatste weken in prima vorm en kroonde zich tegen Vitesse tot bekerheld met twee goals. Bij Hansen blijft zijn fitheid een zorg, want negentig minuten kan hij nog niet volmaken.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Pereira, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Chery, Proper; Sano, Ogawa, Hansen.

Foto: Rob Koppers