Het belooft een drukke transferzomer te worden bij NEC nu er een Eredivisie-waardig elftal op de been moet worden gebracht. Er komen veel geruchten rond de Nijmeegse club, het een geloofwaardiger dan de andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws, verzamelen we de berichten die misschien beter met een korreltje zout genomen kunnen worden hieronder in een Transferdagboek.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat FC Twente zich op huurbasis gaat versterken met Manfred Ugalde. Jan Streuer, technisch directeur van de Tukkers, gaf voor het weekend aan dat alleen het papierwerk nog in orde moet worden gemaakt. Toch meldt de afdeling van ESPN uit Costa Rica, het thuisland van Ugalde, zondag dat naast Twente nog twee Eredivisie-clubs interesse hebben. Een van die clubs zou NEC zijn. De negentienjarige Ugalde is eigendom van de City Football Group en scoorde afgelopen seizoen elf keer in 22 wedstrijden op het tweede niveau van België voor Lommel SK, dat eigendom is van CFG. Komende week zullen we meer te weten komen.

NEC werd eerder in verband gebracht met Sydney van Hooijdonk, die transfervrij vertrekt bij NAC Breda, maar de aanvaller lijkt een andere keuze te gaan maken. De zoon van Pierre is op weg naar Italië, meldde Johan Derksen vrijdag op televisie. “Hij heeft zeker een goede zaakwaarnemer, want uit doorgaans betrouwbare bronnen schijnt hij een contract getekend te hebben bij een Serie A-club uit Italië. Ik weet niet bij welke club, maar het is wel een club uit de Serie A.”

Wat vind je van dit nieuws? Laat het hieronder weten in de reacties!