Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Carcasonne, 3-8-2022

Ha Dirk,

Je bent niet de enige die er weleens uit moet, ik zit momenteel in Frankrijk! Dat betekent ook dat ik de eerste wedstrijd van ons aller NEC moet gaan missen. Twente-thuis begin augustus, dat verzín je toch niet.

Ik zal hier niet een klaagzang houden over de FIFA en de omgang van voetbalinstanties met financiën en dat daar af en toe een luchtje aan hangt. Daar kunnen we in Nijmegen zeker over meepraten. Maar toch, het seizoen begint weer en ik heb er eigenlijk wel zin in. Ondanks dat de toptransfers binnen de lijnen redelijk beperkt blijven, ben jij blij met Bas van Rossum (en ik ook!) maar hoorde ik deze week live in de Jarda Podcast dat er nog een iconisch figuur terugkeert. Biermannetje! Misschien wel de beste investering van NEC óóit. Want wat is er nou idealer dan een leuke, joviale vent met zo’n biertank op zijn rug die je gewoon bier komt brengen op je stoel! En als je hem een beetje paait, blijft ‘ie natuurlijk gewoon bij je staan; maar dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen.

Sowieso goed dat club en leveranciers proactief uitleg komen geven. Ditmaal was het Anne Kolkman van Yvey. Het leek haar handig om supporters meer mee te nemen in de gang van zaken en waarom je soms wat langer staat te wachten op je biertje. Ook was ze op zoek naar alternatieven in ons assortiment, maar ik kom als voetbalsupporter niet verder dan bier, frikadellen en een broodje worst. Dat de Jarda Podcast hiervoor inmiddels hét beste medium is, zegt ook wel iets over de communicatie binnen NEC. Maar ook hier wordt in geïnvesteerd zo begreep ik. Het kan ook niet dat we met een paar goedwillende (soms niet eens) studenten fnuikend kunnen glimlachen over de janboel die een betaalde afdeling ervan maakt.

Maar ik blijf bij mijn rol in deze briefwisseling, want al die transfers en investeringen buiten de lijnen zijn niets waard als je in de winter onderaan staat. En ik ben ook NEC-supporter om ouderwets over een spits te nuilen. Want die hebben we nog niet! Of is Pedro Marques misschien wel de struikelende superspits die één superjaar heeft in ons rood-groen-zwart?

Veel plezier zondag en de groeten aan biermannetje,

Chiron