Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 13-04-2022

Hej Chiron,

Van harte gefeliciteerd met de veilige status! Nu al geen degradatiezorgen meer, hoppa. Is een doelstelling ooit zo snel bereikt? Ik ben er in elk geval fucking blij mee, maar was jij nou vooral bang dat het seizoen als een nachtkaars uit zou gaan?

We gaan gewoon van Ajax winnen waardoor we sowieso nog een mooi feestje kunnen vieren. En daar is het uiteindelijk toch om te doen? Structureel in het linkerrijtje eindigen, af en toe een uitschieter en hier en daar een partijtje over de grens. Dat is waar we thuishoren. Laten we als club eerst normaal doen, gezond blijven en dat nieuwe stadion uit de grond stampen.

Dat laatste dreigt trouwens ineens knap lastig te worden. Blijkbaar mag coalitievorming gebeuren zonder fatsoenlijk naar een samenwerking te kijken tussen partijen die met zijn drieën het grootste zijn. Regeren betekent concessies doen, maar daar denken ze bij GroenLinks dus anders over. Enfin, wij Nijmegenaren wachten af, maar hier is het laatste tikkie echt nog niet over verstuurd.

Weet je trouwens waar ik zelf geen concessies over doe? Wilfried Bony. Laten we hem als het u en Ted blieft géén contractverlenging aanbieden. Steek die tweehonderdduizend euro voor een man die alleen in het krachthonk presteert in spelers die nog toekomst hebben!

Normaal had ik daarop gezegd dat het salaris van Bony naar Barreto en Van Eijden moet gaan, maar die laatste besloot deze week dat het mooi is geweest. Zonde, maar niet onverwacht. Wat mij betreft krijgt hij een prachtig afscheid bij de laatste thuiswedstrijd tegen Fortuna, want hij is een van de allerlaatste clubhelden. Hij stond op het voorplein bij promoties, maar ook bij de naderende degradatie. Rens is één van ons.

Laten we die laatste pot dus nog één keer zijn naam zingen. Liever wel het klassieke Rensie bedankt, want iemand na 281 (!) wedstrijden bedanken met dat liedje waarbij zijn eigen naam verkeerd wordt gebruikt is toch wel pijnlijk. En daarna hoop ik dat hij zo snel mogelijk technisch directeur wordt. Op basis van het verleden vermoed ik namelijk dat daar spoedig een vacature ontstaat.

Haije!

Dirk

p.s. Barreto mot blieve!