Cas Odenthal is teleurgesteld na de nederlaag van NEC tegen Feyenoord van zondag. De verdediger zag dat zijn ploeg sterk begon in de eerste helft. “We hadden voor rust met 3-0 voor moeten staan.” Via Elayis Tavsan waren de Nijmegenaren dicht bij twee doelpunten. “We kwamen er twee keer goed door, alleen de kansen maken we niet af.”

“Al in de tweede minuut van de wedstrijd ontsnappen we aan een achterstand”, zo begint de verdediger. “Door een fout van mij stond Linssen alleen tegenover Mattijs. Gelukkig kwam Matthijs als winnaar uit de strijd. Na die openingsfase zie je dat we er goed uitkomen, wat leidde tot een voorsprong. We krijgen een vervelende penalty tegen, waarna we in de tweede helft niet ons eigen spel konden spelen.”

De centrumverdediger, die normaal een sterk blok vormt met Márquez en Guth, kwam er vandaag niet aan te pas. “We zijn in de tweede helft te slordig geweest en verliezen ballen op het middenveld die je niet mag verliezen. Het lag helemaal open en daar valt niet tegen te verdedigen”, zo stelt een zichtbaar aangeslagen Odenthal. De ploeg uit Rotterdam zette goed druk volgens Odenthal, maar hij ziet in dat de fouten bij NEC lagen. “Een balletje-breed mag niet misgaan en dit gebeurde wel. We speelden te vaak de bal naar achteren terwijl dit ook naar voren kon. Doordat we dit deden zetten we onszelf onder druk en dat was niet nodig geweest.”

Tot overmaat van ramp kreeg Márquez vlak voor tijd een rode kaart. “Ik heb de overtreding nog niet goed terug kunnen kijken, maar volgens mij viel het mee. Normaal gesproken mist hij de volgende competitiewedstrijd tegen Zwolle en wellicht de kwartfinale. We hebben nu een weekje niks en daarna zullen we weer verder moeten”, zo sluit Odenthal af.

Foto: Orange Pictures