Elayis Tavsan heeft met een doelpunt bijgedragen aan de ruime overwinning van Jong Oranje op Jong Gibraltar (6-0). De jonge buitenspeler kreeg van bondscoach Erwin van de Looi de kans om zich te laten zien en dat deed de NEC’er dus met verve.

Naast Tavsan begon Jong Oranje ook met een aantal andere opvallende namen. Van de Looi leek zijn vaste basis, met onder andere Brian Brobbey, wat rust te geven en dus stonden er meer verrassende namen bij de eerste elf, zoals Sven Mijnans. In de eerste helft had Jong Oranje moeite om het net te vinden, ondanks een hele lading aan mogelijkheden. Zo miste Myron Boadu een penalty, schoot Tavsan op de lat en werden er meerdere ballen met kunst en vliegwerk weggewerkt door de defensie van Gibraltar.

In de tweede helft brak al snel de ban met een doelpunt in de 46ste minuut van Daniel van Kaam. Dat bleek het startsein voor meer goals en die kwamen er ook. Naast Van Kaam en een eigen goal, prikten Daishwan Redan, Sepp van den Berg en Brian Brobbey ook raak en dus leek het te eindigen bij 5-0. Toch kwam er in de laatste minuten nog een slotakkoord van Tavsan. Met een hard laag schot van net binnen de zestien meter bepaalde de NEC’er de definitieve uitslag op 6-0. Opnieuw dus een prima prestatie van Tavsan die bij zijn debuut eind maart ook al extreem belangrijk was met twee goals. Die twee goals leidden Jong Oranje toen naar een overwinning. Nu bepaalde hij de eindstand.