Elayis Tavsan is door bondscoach Erwin van de Looi opgenomen in de selectie van Jong Oranje. De ploeg speelt eind maart twee oefenduels ter voorbereiding op het EK deze zomer.

Tavsan maakt deel uit van de 23-koppige voorselectie van Jong Oranje. De selectie reist eind maart af naar Spanje, waar de voorbereiding op het EK in Roemenië en Georgië begint. Op 25 maart om 18:00 oefent Nederland tegen Jong Noorwegen. Twee dagen later volgt een wedstrijd tegen Jong Tsjechië, om 14:00.

Voor Tavsan is het een welkome opsteker. De 21-jarige aanvaller beleeft een moeizaam seizoen en raakte in november zelfs even zijn basisplaats kwijt. Afgelopen wedstrijden was Tavsan vaak de meest dreigende speler aan Nijmeegse zijde, maar in de afronding oogde hij zeer ongelukkig. Het leverde hem tegen FC Volendam en vorige week tegen FC Utrecht zelfs boegeroep vanaf de tribune op.

Tavsan debuteerde in 2022 voor de ploeg van Erwin van de Looi. Hij speelde een grote rol in de kwalificatie voor het EK, met twee cruciale doelpunten tegen Zwitserland. In totaal scoorde hij drie keer in vier duels.

Foto: Orange Pictures