Na een sterke tweede helft pakte NEC de drie punten tegen Volendam. Er werd, net als vorige week, met 3-0 gewonnen. Smaakmaker Oussama Tannane zag ook dat de Nijmegenaren een goede pot op de mat legden in het tweede bedrijf. “Als wij onze kansen eerder afmaken, dan spelen we zo makkelijk.”

Zo begon Tannane na afloop tegenover ForzaNEC. “In de eerste helft creërden we ook veel kansen, maar dat afmaken is zo belangrijk. Als de eerste dan valt begint het snel al te lopen.” Voor rust leek het allemaal nog niet zo simpel te gaan worden. De middenvelder was dan ook gedurende de eerste helft zijn teamgenoten aan het coachen. “Je moet positief blijven. We hebben een jonge ploeg met veel jonge spelers. Die hebben dat soms wel nodig. Neem als voorbeeld Elayis Tavsan. Hij creërt kansen, maar de afwerking zit hem tegen. Aan de bal maakt hij wel belangrijke acties.”

Play-offs

Na een wat minder begin deze maand is dat na twee speelrondes weer helemaal omgedraaid. De weg naar boven is ingezet en op basis van doelsado is NEC al voorbij SC Heerenveen. “We hadden altijd al het vertrouwen in onszelf. We weten wat we kunnen, alleen soms zit het weleens tegen. Uiteindelijk heeft iedereen wel door waar het allemaal omdraait.”

Ook Tannane weet dan ook waar hij om voetbalt. “Ik ben erg ambiteus en wil graag ergens om voetballen. Voor handhaving is ons team te goed. Het probleem is alleen dat we nooit echt slecht spelen. Alleen we creëren kansen die we niet afmaken. Dan lijkt het alsof we slecht spelen. Dat is ons grootste probleem. Ik durf ons wel de favoriet te noemen voor de achtste plek. Het wordt wel spannend hoor, maar qua team zijn we beter dan RKC en Heerenveen. We krijgen ze allebei nog, dus wij moeten die gewoon gaan winnen.”

Kritiek

Tegen Excelsior en Emmen speelde de 28-jarige middenvelder niet mee door een schorsing. Beide keren werden gewonnen. Velen supporters riepen dan ook dat Tannane niet meer nodig was in het elftal. “Iedereen mag zeggen wat hij wil. Ik ga mijzelf dan ook zeker niet verdedigen. De cijfers zeggen genoeg denk ik”, refereert de Amsterdammer aan zijn elfde assist. “Dat is wel belangrijk voor mij. Ik heb ook geen ritme gehad door de wedstrijden die ik gemist heb. Dat is niet fijn voor een speler. Het is niet echt iets voor mij die fabels, daar ben ik iets te oud voor inmiddels”, bijt Tannane van zich af.

Foto: Rob Koppers