De Supportersvereniging heeft middels een statement haar reactie gegeven over het politieoptreden na NEC-Roda JC. Al voor de wedstrijd was er bijzonder veel politie aanwezig. De SV wil opheldering van burgemeester Hubert Bruls. De Gelderlander maakte een video waarin het buitenproportionele optreden van de politie goed te zien is.

De SV schrijft op haar website: ‘Na de prachtige overwinning op Roda JC, werd het voorplein volledig afgeschermd door de ME. Met welke reden? Om te voorkomen dat deze 1500 supporters de vreugde samen deelden? In plaats daarvan moesten de agenten (naar eigen zeggen!) handhaven van burgemeester Bruls. Totaal zonder waarschuwing ook een charge plegen op honderden supporters die zich niet agressief gedroegen, tegen jonge en oude supporters, die ook geen kant op konden omdat zij richting een hek werden gedreven. Waar rake klappen werden uitgedeeld en supporters de trappen af moesten vluchten, met alle gevaren van dien.’

De SV wil de onderste steen boven krijgen en is dan ook op zoek naar bewijsmateriaal. Heb je gisteren iets gefotografeerd of gefilmd? Mail dit dan naar sv@svnec.nl. Het hele statement lees je hier.