In zijn 400e Eredivisiewedstrijd heeft Lasse Schöne NEC met een afstandsschot de drie punten bezorgd. De pegel van de Deen was de enige treffer in het duel met SC Cambuur waardoor de Nijmegenaren eindelijk weer eens wonnen. Hoe dat gebeurde maakte volgens Schöne niet uit. “Misschien waren wij de gelukkigste, maar dat maakt vandaag niet uit.”

“De winst voelt vooral heel goed. Het was een tijdje geleden en dit is belangrijk als je kijkt naar waar we staan. Dit geeft zelfvertrouwen. Het was niet altijd even makkelijk, maar dit doet ons wel even goed”, start een lachende Schöne bij ESPN. “Zij hadden wel wat mogelijkheden maar wij ook. Volgens mij hadden wij drie 100% kansen in de tweede helft. Het was lekker geweest als je dan op 0-2 komt. Vandaag maakt dat even niet uit. Misschien waren wij dan wel de gelukkigste, ook prima.”

De aanvoerder was in zijn jubileumduel belangrijk met het winnende doelpunt. De Deen schoot vanaf ongeveer twintig meter prachtig raak. “Ze zeggen vaker dat ik wat meer moet schieten. Ik pass altijd te veel dus deze keer dacht ik: laten we maar een keertje schieten dan. De beentjes kunnen het nog blijkbaar.”

Jubileum

Voor Schöne was het zijn 400e Eredivisiewedstrijd, maar net zoals voor het belangrijke duel tegen Cambuur liet hij weten dat dat, natuurlijk, ondergeschikt te vinden aan het resultaat. “Het ging vandaag om de drie punten. Nu kunnen we dit weekend daar even van genieten. Natuurlijk ben ik blij met dat aantal wedstrijden, maar vandaag was de winst echt het allerbelangrijkste”, sluit een tevreden Schöne af.

Foto; Orange Pictures