Voor de derde wedstrijd op rij voelt NEC zich benadeeld door de VAR. Aanvoerder Lasse Schöne begrijpt niet dat scheidsrechter Jochem Kamphuis niet naar het scherm werd geroepen na een handsbal van Spartaan Adil Auassar.

Volgens Schöne hadden de Nijmegenaren een strafschop verdiend na het terugzien van de beelden. “Hé, maar jongens”, uit de middenvelder zijn ongeloof als hij de beelden ziet bij ESPN. “Dit is toch heel duidelijk hands? Hij blokt het schot op goal met zijn hand. Ik ga er niets meer over zeggen, want dan ga ik dingen zeggen wat niet kan. We lachen er om, maar dit is toch overduidelijk? Een schot op goal gaat tegen zijn hand aan, of tegen zijn elleboog. Die is uitgestoken. Kom op zeg.”

Voor NEC was het de derde keer op rij dat het benadeeld werd door de VAR. Tegen AZ werd een treffer van Jesper Karlsson goedgekeurd ondanks hands, terwijl Souffian El Karouani een zwaar bestrafte rode kaart kreeg tegen FC Groningen. Die rode kaart werd later geseponeerd. “Welke de ergste was? Ik vind ze alle drie erg, want ze zijn alle drie overduidelijk.”

Toch keek Schöne ook naar het spel van NEC, dat tegen Sparta niet goed genoeg was om door de Spartaanse muur heen te breken. “Het ligt niet alleen aan de VAR, we hadden zelf ook meer moeten creëren. Maar dit soort dingen helpen wel, als we toch vijfhonderd camera’s in het stadion hebben. Het is ongelooflijk. Ik kan er alleen maar om lachen. Misschien waren ze naar de wc in Zeist, daar leek het wel op.”

Foto: Rob Koppers