Na afloop van FC Dordrecht – NEC sprak ForzaNEC.nl met Ole Romeny, hij viel het laatste kwartier van de wedstrijd in en leek nog te zorgen voor de gelijkmaker, maar die goal werd afgekeurd.

Romeny blikte terug op de moeizame wedstrijd in Dordrecht en het zicht op de play-offs. ”We moeten altijd door, het heeft geen zin om naar de negatieve punten te gaan kijken. We hebben op het einde ook goede dingen laten zien. Het klinkt misschien cliché, maar een gelijkspel en niet verloren. FC Dordrecht had nog de kans op 3-1, die pakte onze keeper (Branderhorst, red.) goed.”

Net nadat Romeny het veld in was gekomen leek hij te zorgen voor de gelijkmaker, echter werd zijn doelpunt afgekeurd na een vermeende handsbal. Hierover zei hij het volgende: ”Het was volgens mij een afvallende bal die werd onderschept en die komt bij mij. Ik kreeg een duwtje van Breedijk en die bal komt half tegen mijn arm of schouder en ik zag de scheids zo’n teken maken: ‘er is niets aan de hand’. Dus ik draai en ik schiet hem met links goed binnen. Dus ik dacht de gelijkmaker, kom je er lekker in en kun je door. En dan opeens wordt hij afgekeurd, hij zei: ‘nieuwe regel’ ofzo, hoorde ik hem zeggen. Ik begreep het niet helemaal”, besluit de 18-jarige vleugelspeler.

NEC heeft het in uitwedstrijden een stuk moeizamer dan in thuiswedstrijden. ”Als wij thuis spelen in de Goffert met al onze fans er achter, geeft dat wel vertrouwen. Dan zie je dat we daar iets stabieler zijn. We hebben uit veel rare wedstrijden gespeeld. Je ziet vandaag ook weer Go Ahead Eagles, dat gaat alle kanten op. Maar voor de winterstop verlies je en nu hebben we nog steeds niet verloren. Dus daar kunnen we enigszins ook wel op bouwen. We moeten met alle vertrouwen naar Roda JC gaan en thuis de drie punten pakken.

Foto: Rob Koppers