Dat NEC nog altijd een speciale plek heeft in het hart van Ole Romeny bleek dit weekend wel weer. Na afloop van het gelijke spel tegen Emmen gaf de Nijmeegse aanvaller aan te genieten van het spel van NEC en ontving hij tijdens de supportersronde langs alle tribunes het hardste applaus vanuit het uitvak.

Tegenover ESPN vertelde Romeny over zijn liefde voor NEC. “Ik geniet van NEC. Jammer dat ze vandaag zo goed waren, maar ik zal altijd voor ze juichen. Als ze tenminste niet tegen ons spelen.”

Blij met punt

Voor Romeny was het geen makkelijke wedstrijd. Zeker niet in de tweede helft toen Emmen eigenlijk alleen maar achter de bal aan moest lopen. NEC wist het tempo hoog te houden wat de rood-witten veel energie kostte. De enige echte kans die ze kregen, was voor de aanvaller. Maar zijn kopbal kon eenvoudig gepakt worden door Jasper Cillessen. “We kunnen als Emmen blij zijn met één punt, want meer zat er niet in”, aldus Romeny.

Op dreef

Tot nu toe beleeft de 22-jarige aanvaller, die tussen 2011 en 2021 voor NEC speelde, een uitstekend seizoen. Terecht wordt hij overladen met complimenten: hij scoorde tot dusver maar liefst zeven doelpunten en is clubtopscorer bij de rood-witten. Het is te hopen dat de Nijmegenaar zijn goede vorm weet vast te houden, want met nog zes wedstrijden te gaan staan de Emmenaren slechts één punt boven nummer zestien Excelsior.   

Of Romeny volgend jaar nog te bewonderen valt in stadion De Oude Meerdijk is nog de vraag. Het contract van de aanvaller loopt deze zomer af maar de club en speler zijn in gesprek over een nieuw contract. Romeny kan rekenen op belangstelling uit binnen- en buitenland.

Foto’s Orange Pictures