Dirk Proper verkeert de afgelopen periode in een uitstekende vorm. De goede prestaties van Proper blijven niet onopgemerkt in Nederland en in de landelijke media is steeds meer aandacht voor de middenvelder. Zelf blijft Proper rustig en is hij blij met zijn eigen prestaties. Een eventuele uitnodiging voor Jong Oranje spookt nog niet door zijn hoofd.

Dit seizoen lijkt de definitieve doorbraak van Dirk Proper in de Eredivisie. De middenvelder is na de winterstop in blakende vorm en dat stemt hemzelf én de supporters meer dan tevreden. Proper is blij met zijn spel van de afgelopen maanden. “Het gaat gewoon heel lekker de laatste tijd. Daar ben ik blij om. Je merkt gewoon dat je sinds de winter een goede reeks neerzet, je komt in een flow. Het is alleen maar mooi dat de supporters dat ook kunnen waarderen.”

Kalm onder media-aandacht

De 21-jarige middenvelder werd voor zijn goede spel beloond met een uitverkiezing in het Elftal van de Week van Voetbal International en in de NOS Voetbalpodcast kwamen zijn prestaties ook uitgebreid aan bod. Zelf blijft Proper hier rustig onder. “Ik had laatst een interview in de VI (Voetbal International, red.), daar krijg ik dan wel veel reacties op. Verder hou ik me daar eigenlijk niet echt mee bezig.” 

De media-aandacht kan Proper niet veel interesseren, NEC des te meer. Ook hij baalde van het gelijkspel van zijn ploeg tegen FC Utrecht. “Dat was een teleurstelling natuurlijk. We hebben Utrecht 75 minuten kunnen overklassen, dan is één punt te weinig”,  waarna de middenvelder het belang van de wedstrijd tegen RKC aanstipt. “We hebben uitgesproken voor de play-offs te willen gaan. RKC is een directe concurrent, dus is die wedstrijd heel erg belangrijk”. Proper kent de kwaliteiten van de Waalwijkers en weet ook wat NEC zaterdagavond moet gaan doen. “Ze spelen stug, met vijf verdedigers. Verder is het een team dat altijd gas geeft en ze hebben veel technisch vermogen. Een team met veel kwaliteit. Wij moeten gewoon goed veldspel op de mat leggen en geduldig blijven.”

Jong Oranje

Menig supporter van NEC had Proper na zijn recente prestaties wel bij de voorselectie van Jong Oranje verwacht. Die verwachting kwam echter niet uit. Proper had zelf nog niet op een oproep gerekend. “Natuurlijk kijk je er met een schuin oog naar, maar ik had niet het idee dat het dit keer al zo ver was”. Eerst wil de middenvelder focussen op zijn spel bij NEC, een oproep ziet hij als bijverdienste. “Ik moet gewoon laten zien dat ik dit spel in de Eredivisie structureel op de mat kan leggen, als ik dat doe bestaat de mogelijkheid dat ik een er een keer bij zit. Het zou mooi zijn.”

Foto: Orange Pictures en Rob Koppers