Elayis Tavsan is opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. De buitenspeler maakt deel uit van de 26-koppige selectie die is samengesteld door bondscoach Erwin van de Looi. Over twee weken krijg Tavsan te horen of hij ook bij de definitieve selectie zit.

De uitverkiezing is een welkome opsteker voor Tavsan. De rechtsbuiten kwakkelt al het gehele seizoen met zijn vorm en raakt in november zelfs even zijn basisplaats kwijt. Tegen Volendam vorige week was hij weliswaar de dreigendste aan Nijmeegse zijde, hij was bijzonder ongelukkig in de afronding. Tavsan kwam dit seizoen in de Eredivisie nog niet verder dan twee doelpunten en twee assists.

Bij Jong Oranje gaat het Tavsan een stuk beter af. Tot nu toe kwam hij tot vier optredens voor de ploeg van Erwin van de Looij, waarin hij drie keer scoorde. Eind maart reist Jong Oranje af naar Spanje om twee oefenduels te spelen ter voorbereiding op het EK in Roemenië en Georgië, wat deze zomer wordt gespeeld.

Eerst wordt er op 25 maart om 18:00 uur geoefend tegen Jong Noorwegen, twee dagen later volgt een ontmoeting met Jong Tsjechië (14:00 uur).

Foto: Orange Pictures