Jordy Tutuarima ziet het wel zitten om komend seizoen terug te keren bij NEC. De 28-jarige linksback is transfervrij nadat zijn contract bij De Graafschap afliep en lijkt zich op te maken voor een nieuw avontuur. Een overstap naar de club waar hij in 2012 debuteerde lijkt hem wel wat.

“NEC zou een mooie stap zijn”, vertelt Tutuarima in gesprek met De Gelderlander. “Terug naar waar het voor mij begon. Dan kan ik hier ook blijven wonen. Maar ik ga niet op zaken vooruitlopen, houd alle opties open.”

Tutuarima brak na zijn debuut niet door bij NEC. Via Juliana’31 knokte hij zich terug in de profwereld via Telstar. In 2017 stapte hij over naar De Graafschap. Daar verloor hij afgelopen seizoen aanvankelijk zijn basisplek, maar de verdediger knokte zich terug. Tutuarima sluit nog niet helemaal uit dat hij vertrekt uit Doetinchem.

“Maar ik zeg eerlijk: bij promotie was de kans op een langer verblijf groter geweest. Ik ben er nog niet over uit wat ik wil. Ga eerst lekker met mijn gezin op vakantie. Mijn hoofd leegmaken, alles op een rijtje zetten en dan de juiste keuze maken.”

Foto: Rob Koppers