Niet alleen de Keuken Kampioen Divisie en de beloftencompetitie zijn weer bezig, ook de jeugd is weer vol aan het voetballen. Het hoogste jeugdteam van de academie, de A1, wat tegenwoordig de onder-19 is, mocht zaterdagmiddag aantreden in Den Haag tegen ADO Den Haag. De Nijmegenaren, onder leiding van Mark Otten, pakten de volle buit: 0 – 1.

Al eerder werden de eerste twee wedstrijden na de winterstop door de toekomstige spelers van NEC 1 in winst omgezet. Op de Eendracht werd Almere City vrij simpel met 2 – 0 weggezet, vorige week was NEC te sterk tegen PEC Zwolle. In het MAC3PARK-Stadion werd het maar liefst 0 – 4. Met zes goals voor en geen tegengoals reisde NEC met vertrouwen af naar Den Haag. De tegenstander, onder leiding van Rob Penders en Leo Koswal, begon de competitie vorige week met een 3 – 1 zege op FC Emmen O19.

Trainer Otten kon beschikken over een fitte selectie. Ten opzichte van vorige week veranderde er niks. De basiself bleef hetzelfde en ook dezelfde zes wisselspelers namen weer plaats op de bank op sportpark De Aftrap in het Zuiderpark. Een sportcomplex waar onder anderen Eljero Elia en Tom Beugelsdijk hun eerste stappen maakten richting het profvoetbal.

De eerste helft was van beide kanten matig, hoewel NEC het initiatief al snel in handen nam. De enige echte grote kans in de eerste helft was voor Venitchio Sint die zijn schot gekeerd zag worden door keeper Nikiema. Echter werd de linksbuiten teruggefloten voor buitenspel. Verder dan drie gele kaarten en veel slordigheden kwamen beide teams niet in de eerste helft.

In de tweede helft had NEC de wind mee en de zon in de rug, iets wat voor voordeel zou kunnen zorgen. ADO Den Haag had het zichtbaar moeilijk, kwam weinig op de helft van NEC en moest vooral verdedigen. Grote kansen waren er echter nauwelijks aan de kant van NEC. Een vrije trap net na rust vloog over, en enkele keren stond de keeper in de weg. In de 74ste minuut was het dan eindelijk raak. Bart Ebbers lanceerde zichzelf, legde met rechts klaar voor links en liet de Haagse doelman kansloos: 0 – 1.

Ondanks aandringen van ADO Den Haag in het resterende kwartier bleef het bij die ene goal, en na enkele minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Janssens uit Ridderkerk af voor het einde van de wedstrijd.

NEC pakte zo de derde winst en behoudt zo de honderd procent score. Volgende week ontvangen de mannen van Otten met zijn staf Willem II O19. De Tricolores uit Tilburg staan na drie wedstrijden op de tweede plek met zeven punten. De wedstrijd is op zaterdag 8 februari op De Eendracht en begint om kwart voor drie.