Wie herinnert zich de fietscombi naar Achilles ’29 nog? In februari 2015 ging een groot aantal NEC-fans per fiets naar de club uit Groesbeek om NEC daar te zien spelen. Nu is de kans groot dat er weer een bijzonder vervoersmiddel ingezet wordt voor het bezoeken van een uitwedstrijd: een boot!

De Supportersvereniging probeert samen met de club om per boot af te kunnen reizen naar Waalwijk. Vandaar dat de kaartverkoop voor dit uitduel wat later begint dan normaal. In de Jarda Podcast vertelt voorzitter van de SV, Jeroen Rengers, hierover. “We zijn er al een tijdje mee bezig”, vangt hij aan. “Het is een boot waar vijfhonderd man op zou kunnen. We zijn nu bezig met de autoriteiten, de politie stelt ook wat extra vragen. Vrijdag zal definitief bekend worden of het door kan gaan.”

Het uitvak van RKC biedt plaats aan 600 supporters. De gehele korte zijde van het stadion van RKC was ook nog een mogelijkheid voor het duel dat wordt gespeeld op 18 maart (21:00). “Maar uiteindelijk bleek dat niet mogelijk. Bij dat plan zaten wat randvoorwaarden. Iedereen zou dan bijvoorbeeld met een verplichte buscombi moeten komen en dan vragen wij onszelf af of we dat wel willen. Door miscommunicatie had RKC trouwens al kaarten verkocht voor het vak naast het uitvak, dus dit plan gaat sowieso niet meer door”, stelt Rengers.

Lange reis naar Waalwijk

De heenreis naar Waalwijk is nog niet zo’n korte mocht je met de boot gaan. De tocht duurt zo’n zes uur en dan moet er nog in Heusden worden overgestapt om naar het stadion te rijden per bus. “Met een hapje, een drankje en wat muziek kan het heel gezellig worden”, zegt Rengers lachend. “De terugweg is wel per bus. Het is dus niet zo dat als die wedstrijd rond 23.00 uur afgelopen is dat je nog zes uur op de boot terug naar Nijmegen moet.”

Vrijdag komt er meer duidelijkheid over deze bootcombi. Maandag 6 maart zal dan ook de kaartverkoop van start gaan.

Foto: Orange Pictures