NEC heeft Oussama Tannane gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De 28-jarige aanvallende middenvelder liet vorig jaar zijn contract bij Vitesse nog ontbinden en maakte het seizoen af bij de Turkse club Göztepe. Hij tekent voor twee seizoenen in Nijmegen.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is verheugd over deze transfer. “Zijn moed en creativiteit maken Oussama het prototype van de crowdpleaser”, zegt hij op de clubsite van NEC. “Hij is een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander.” Het aantrekken van de elfvoudig Marokkaanse international zal in Nijmegen menig wenkbrauw doen fronsen. Saillant is zijn verleden in Arnhem, maar ook zijn reputatie als niet al te makkelijke jongen. Hij werd om disciplinaire redenen ook al eerder weggestuurd bij FC Utrecht, Ajax en PSV.

Tannane werd vanwege zijn moeilijke houding afgelopen seizoen weggestuurd bij Vitesse. Het seizoen daarvoor was Tannane nog smaakmaker bij de Arnhemmers met zeven goals en negen assists in 29 duels. Vitesse-trainer Thomas Letsch zette de vleugelspeler na dat seizoen aan de kant vanwege zijn houding en het feit dat de Marokkaan wilde vertrekken. “Hij is momenteel geen startende speler en heeft een andere rol. Ik heb niet het gevoel dat hij gefocust is, niet zoals het moet. Dan is het beter te beslissen hem buiten de selectie te laten”, aldus Letsch toentertijd over Tannane tegenover VI.

Foto’s: NEC Nijmegen