NEC heeft ook de tweede Eredivisiewedstrijd van het seizoen verloren. In het Erve Asito stadion was Heracles met 2-1 te sterk voor de Nijmegenaren. De ploeg van Rogier Meijer kwam nog wel op voorsprong door Koki Ogawa, maar dat bleek niet voldoende voor een overwinning.

NEC begon stroef aan het duel in Almelo. Heracles, gesteund door een bijna uitverkocht Erve Asito, wilde zich in de eerste thuiswedstrijd terug in de Eredivisie laten zien en begon fel. Met name via rechts kwam Heracles er in het begin een paar keer goed langs. Youri Baas had het erg lastig met directe tegenstander Abed Nankishi. Toch was het NEC dat op voorsprong kwam. Dirk Proper was met een perfecte tackle attent en bereikte Koki Ogawa. De Japanner twijfelde niet en schoot in de korte hoek van net buiten de zestien raak. Het was zwaar tegen de verhouding in, maar het leek NEC wel even de juiste vleugels te geven. Het spel van de Nijmegenaren versnelde ook.

In de tweede helft hield NEC het overwicht wat het aan het eind van de eerste helft had veroverd. Na een minuut of vijf in de tweede helft gespeeld te hebben, kreeg NEC dé kans om de voorsprong te verdubbelen. Lasse Schöne bereikte Ogawa. De spits kreeg de bal via via bij Hansen en de buitenspeler kreeg vanaf een meter of vijf van het doel een vrije schietkans. Het was echter Michael Brouwer die de inzet van Hansen knap redde. Aan de andere kant was het Heracles dat gevaarlijk werd. Een lange bal werd door Emil Hansson knap gecontroleerd. Hij kapte Bart van Rooij uit en werkte de bal achter Jasper Cillessen: 1-1. Heracles werd sterker en dreigender na de goal. Uit een corner viel dan ook de goal voor de ploeg van John Lammers. Anas Ouahim stond helemaal vrij en kon vrij uithalen. De zwabberbal die volgde was Cillessen te machtig: 2-1.

Slotoffensief

NEC zette in de laatste tien minuten het slotoffensief in. De vermoeidheid, waar in de eerste wedstrijd veel om te doen was, leek de Nijmegenaren deze keer weinig parten te spelen. De ploeg van trainer Rogier Meijer creëerde nog een aantal kansen via invallers Pedro Marques en Mees Hoedemakers. Het lukte NEC echter niet meer om de gelijkmaker te maken en dus verloren de Nijmegenaren opnieuw.