Lasse Schöne gaat nog een jaartje door. De Deense routinier van NEC tekent een jaar bij in Nijmegen en zal dus ook volgend seizoen te bewonderen zijn in De Goffert. Dat wordt zijn laatste seizoen in het voetbal, zo vertelt hij op de clubwebsite. “Ik kijk er enorm naar uit om alles wat ik zo leuk vind aan het voetbal nog één keer mee te maken komend seizoen.”

De laatste maanden komt Schöne veel minder aan spelen toe dan in eerdere seizoenen in het rood-groen-zwart. Desondanks heeft de 37-jarige middenvelder besloten om er nog een jaartje aan vast te plakken bij NEC. “Ik heb er elke dag nog zoveel plezier in. De successen van afgelopen seizoen geven mij nog steeds veel voldoening. Ik kijk er enorm naar uit om alles wat ik zo leuk vind aan het voetbal nog één keer mee te maken komend seizoen.”

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de contractverlenging van de Deen. “De ervaring en routine van Lasse blijven een meerwaarde voor NEC. We hebben veel respect voor zijn staat van dienst als echte man van de club. Het hoofddoel voor een speler is altijd wedstrijden spelen, maar Lasse is realistisch genoeg dat dat met de grote concurrentie op het middenveld komend seizoen niet altijd het geval zal zijn”, lijkt de club voor te sorteren op een rol als invaller. “We zijn blij dat Lasse nog één seizoen voor het Nederlands voetbal behouden blijft.”

Carrière

Schöne kwam in de zomer van 2008 over van De Graafschap naar NEC en speelde vervolgens vier jaar bij de Nijmegenaren. De Deen was in zijn debuutjaar de grote held in Moskou, nadat hij de winnende goal tegen de touwen schoot tijdens het UEFA Cup-duel tegen Spartak. Destijds deed hij dat in een lichtblauw uitshirt van NEC, waar hij ook volgend seizoen in te bewonderen zal zijn. Het nieuwe uittenue van de Nijmegenaren is namelijk gebaseerd op de kleur van toen.

Na vier succesvolle jaren in de Keizerstad vertrok Schöne naar Ajax, waar hij zijn grootste successen vierde. Na een avontuur in Italië en een terugkeer bij SC Heerenveen, kwam de Deen in 2021 weer terug bij NEC. Inmiddels staat de teller op 219 duels voor de Nijmeegse club. Dat zal volgend seizoen alleen nog maar oplopen.

Foto: Orange Pictures