Met de laatste wedstrijd van het seizoen in het vooruitzicht lijkt PSV dit seizoen maar één wedstrijd te gaan verliezen. In het Goffertstadion gingen de Eindhovenaren namelijk met 3-1 onderuit tegen NEC. PSV-spits Luuk de Jong baalt nog steeds na.

Het leek een haast onmogelijke opgave dit seizoen, van PSV winnen. De ene na de andere ploeg werd met grote uitslagen van het veld geveegd. Waar de Nijmegenaren in de uitwedstrijd nog makkelijk met 4-0 aan de kant werden gezet, konden ze in eigen huis tot een grote stunt komen.

En dat zit De Jong nog steeds dwars. “Ik baal er nog steeds van dat we van NEC verloren, want ongeslagen het seizoen eindigen is ook een record wat ik graag had geëvenaard”, vertelt De Jong tegen Voetbal International.

Of de nederlaag te maken had met hautain en arrogant spel, vindt de spits moeilijk te zeggen. “We maakten de 0-1 en misschien dat sommigen toen dachten: ‘Het wordt weer een twee-, drie-nulletje vandaag’. Dat is het gevaar waar wij voor moeten waken. Ik begreep de uitspraken van de trainer wel. In het veld merkte ik het niet zo, maar toen ik de beelden terugzag, was dat het wel.”

Foto: Rob Koppers